Известие

Collapse
No announcement yet.

Мокра Алфичка

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Замерихме компресията на цилиндрите, третия има много ниска компресия.
    Свещта на 3цилиндър е чукната отдолу и всичко е влязло навътре.
    Незнам от къде е влязла тази вода, само ми искарваха версии.
    Стабилната, е че може да е превъртяла зъб и клапани, гарнитура, глава незнам. Каквото сабя покаже мама й алфа да е*а....
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
      Здравейте, колеги. Не съм писал от доста време във форума. Да сте живи и здрави всички. Сложих си PowerJet газов инжекцион наскоро и не можах да му се порадвам. Двигателя ми е след основен ремонт
      По темата: Вчера се стестнах доста, защото за 4години не беше ми се случвало. Намокрих колата и то май бая съм я намокрил. 150км. минаха след като карах на газ на магистралата Варна - Шумен, малко след отбивката за Нови Пазар тамън си казах, че остава още мъничко и изведнъж бам след голяма локва колата изгуби мощност и почна да работи на 2,3 цилиндъра. Стреснах се и отидох при газаджия, защото мислех, че проблема е в газовото( преди това нищо й нямаше на колата). Отворихме капака на мотора отгоре, изгасихме я и видяхме, че има вода при свещите, само 2 бяха сухи :О. Изкарахме водата от там, запалихме и същата работа. Изгасихме колата и я бутнахме отпред. Възможно ли е да ми се е намокрила дистрибуторнат капачка, защото колата пали.
      От къде е влязла водата при свещите? (Гарнитура?)
      Ако остава колата да изсъхне 2,3 дена дали ще се оправи?
      Възможно ли е да има вода при клапаните и да работи на 2,3 цилиндъра?
      Успокойте ме
      Първоначално публикувано от oTBpaTuTko Покажи съобщение
      Замерихме компресията на цилиндрите, третия има много ниска компресия.
      Свещта на 3цилиндър е чукната отдолу и всичко е влязло навътре.
      Незнам от къде е влязла тази вода, само ми искарваха версии.
      Стабилната, е че може да е превъртяла зъб и клапани, гарнитура, глава незнам. Каквото сабя покаже мама й алфа да е*а....
      Ти сам си отговорил колега-водата е от локвата!Пожелавам ти скорошно оздравяване на белисимата и на пътя!

Comment

Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
        Това с транзисторите...... съм го чувал, кажи нещо друго. А кондензатора как пък ще му навредиш не знам.
        ами кондензатора като пробие, после пак има искра на свеща, ама колата не иска да пали. сещаш ли се защо.
        точка

Comment

Не искам да влизам в спорове затова ще те попитам, колко пъти си вадил кабели на свещи при работещ двигател и колко пъти е пробивал кондензатор, гърмели са транзистори.......

Comment

вадя кабела, забождам му една свещ , корпуса и на маса и тогава въртя. така правя, щото знам че това е правилния начин. без експерименти , че после.....
            точка

Comment

Първоначално публикувано от RUSEV-BGR Покажи съобщение
              Ти сам си отговорил колега-водата е от локвата!Пожелавам ти скорошно оздравяване на белисимата и на пътя!
              Стига глупости....водата ще подбие свеща....ако е проблем агренажа вече е друга бира...
              Нещо много объркана тема стана......веднъж чета мотора след основен ремонт...след това ниска компресия на 3 цилиндър.....ако слочайно е влезнала вода в трети цилиндър...да не си мислите, че само е преебала компресационият сигмент, пораженията ще са много по големи в тоя случай при работеш двигател....автора нещо се е притеснил и не обеснява като хората...ако има изместване на газоразпледелението чрез прескачане на зъб....тук няма кой да му помогне с думи....трябва си добър майстор

---------- Post added at 09:28 ---------- Previous post was at 09:26 ----------

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              вадя кабела, забождам му една свещ , корпуса и на маса и тогава въртя. така правя, щото знам че това е правилния начин. без експерименти , че после.....
              Аз пък си слагам средният пръст в лулата....)) малко подскачам но е 100% сигурно
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Цитат:
                "Теча на масло спря, благодаря на всички за помоща и некомпетентните отговори Явно найстина майстора бил прав и не са били измислици. Утре сменям масло и почвам с подобренията. :boun cing_smiley::
                Темата за ключ"

Не злобея колега, ама най-напред си посети "майстора" дето ти прави моторЯ и ти обясни как било нормално за 5000 да изгориш един варел масло
                ... Там някъде и Бобо беше врачувал, че след два месеца темата с "аномалията" пак ще стане актуална
                AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                  Цитат:
                  "Теча на масло спря, благодаря на всички за помоща и некомпетентните отговори Явно найстина майстора бил прав и не са били измислици. Утре сменям масло и почвам с подобренията. :boun cing_smiley::
                  Темата за ключ"

Не злобея колега, ама най-напред си посети "майстора" дето ти прави моторЯ и ти обясни как било нормално за 5000 да изгориш един варел масло
                  ... Там някъде и Бобо беше врачувал, че след два месеца темата с "аномалията" пак ще стане актуална
                  Аз също си мислех, че може да е просто съвпадение локвата, а не тя да е строшила колата...

Comment

Колега, прави впечатление, че приемаш за правилни мнения само тези, които ти харесват на теб, а всички останали са "некомпетентни".
                    Тук никой не е седнал да ти пише напук и за да те дразни, а тъкмо напротив, който пише се опитва да помогне! Естествено се изказват предположения и е логично някои от тях да се окажат грешни. Просто не прибързвай с квалификациите.
                    Дано колата се оправи и проблема да се окаже елементарен, но не вини никого ако не е така, просто понякога нещата стават не както ни се иска на нас.
                    Успех!
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                      Колега, прави впечатление, че приемаш за правилни мнения само тези, които ти харесват на теб, а всички останали са "некомпетентни".
                      Тук никой не е седнал да ти пише напук и за да те дразни, а тъкмо напротив, който пише се опитва да помогне! Естествено се изказват предположения и е логично някои от тях да се окажат грешни. Просто не прибързвай с квалификациите.
                      Дано колата се оправи и проблема да се окаже елементарен, но не вини никого ако не е така, просто понякога нещата стават не както ни се иска на нас.
                      Успех!
                      Цитатът, в който се споменава думата некомпетентни е от съвсем друга тема - ставаше за разход на масло тук
                      Да не нагнетяваме напрежение
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

АхЪ, тогава "майсторчето" му беше казало нещо от рода "като улегнат сегментите ще спре да харчи литър масло на литър бензин и нЕма да има ядове" - е "улегнаха" сегментите - ся да видим дали компетентния майстор ще си приеме рекламацията или ще му обясни, че причината е в левия заден стоп примерно.
                        Ма нищо де, то детето още е малко, има къде да се учи да слуша по-големите батковци
                        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                          Цитатът, в който се споменава думата некомпетентни е от съвсем друга тема - ставаше за разход на масло тук
                          Да не нагнетяваме напрежение
                          Много добре знам за коя тема става въпрос! Реакцията е една и съща и затова написах поста си . Не виждам нагнетяване на напрежение, просто давам съвет. Прочети пак предишното ми мнение, ако не вярваш.
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Специално за темата за маслото никой не можа да ми обясни за какво точно става на въпрос.
                            А за тази тема нещата се оказаха по-сериозни от локвата и така нататък. Майстора, на който бях поверил една шапчица с пари след вкарване на колата вече при мой човек. Коляновия вал имаше доста голям луфт. Ще се търси отговорност на "майстора".
                            Извинявам се колеги, благодаря за съветите и коментарите. Надявам се сега чрез лошия опит да ми кажете качествен майстор.
                            Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

За Варна ли търсиш майстор?
                              Търси тва лице......http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=1288
                              Ползвай го и за вбъдеще......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да! И да подчертая, майстора е колега на колегата със маслата за Варна и там форумен сервиз Препоръчан от друг колега от форума... както и да е....

---------- Post added at 10:00 ---------- Previous post was at 09:56 ----------

Точно от приятел колега ми даде телефона на пининфарина и той ме прати на негов човек, защото той бил много чат по алфови двигатели. !!!
                                Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Working...
                                X